Mooie modellen, die zwaarlastwagens van Fleischmann.

Ik had ooit een paar van de roco modellen gekocht en toen Fleischmann met deze wagens kwam, gelijk 2 sets gekocht. Maar de wagens trokken helemaal krom, of eigenlijk helemaal bol!

Het metalen stripje dat voor het gewicht moet zorgen en er als houten vloer uitziet, is iets te lang in de lengte, en trek daarom de wagens helemaal bol.

Ik heb zo'n stukje metaal uit de wagen gehaald, en daarbij brak het in 3 delen. In eerste instantie dacht ik balen, maar later bleek dat juist helemaal perfect te zijn.

De breukvlakken heb ik even recht gemaakt met m'n Proxxon freesje. Door die vlakken weer recht te maken worden de 3 delen in de lenge iets korter waardoor de druk verdwijnt en de wagens niet meer krom getrokken worden.

http://www.piksov.com/pictures/SAM_3999_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SAM_4000_s.jpg
ai ai ai … de wagens staan helemaal bol, het ziet er niet uit! | Ai ai … Diese Wagen sehen ja schrecklich aus, wie einer Banane!
 
Zo moeten ze er uit zien, dit zijn 2 wagens van Roco. | So solten Sie aussehe, hier 2 wagen von Roco.
http://www.piksov.com/pictures/SAM_4004_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SAM_4006_s.jpg
Even inzoomen. | Ein bisschen zoom.
 
Aan de onderkant zijn een 4 tal bevestigingspunten zichtbaar. Die moet je er voorzichtig uit proberen te duwen met bijvoorbeeld een kleine schroevendraaier. | An die Underseite sieht mann 4 Befestigungspunkte, vorsichtig mit ein kleiner Schraubendreher versuchen diese zu loesen.
http://www.piksov.com/pictures/SAM_4007_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SAM_4008_s.jpg
In eerste instantie lijkt het pech, maar het is juist goed dat de metalen bodemplaat op deze plek breekt. | Dass sieht nicht so toll aus, aber eigentlich ist es gut dass die Bodenplatte an diesen Stellen sich trennt.
 
Het ziet er erger uit dan het is. | Es sieht schlimmer aus dan es ist.
http://www.piksov.com/pictures/SAM_4015_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SAM_4011_s.jpg
Hier een foto van een hele bodem en een bodem in 3 stukken. De bodemplaat van mijn 6 wagens zijn allemaal op deze plek gebroken. | Hier ist die Bodenplatte in 3 Teile zerbrochen… Ist nicht schlimm!
 
Ik heb een proxxon MF70 frees die ik gebruik om de breuk in de bodemplaat weer netjes recht te maken. | Ich benutze meine proxxon MF70 fraese um die teile der Bodenplatte wieder kurzer zu machen.
http://www.piksov.com/pictures/SAM_4012_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SAM_4001_s.jpg
Er gaat een halve milimeter materiaal af ongeveer. | Mann sollte ungefaehr ein halber Millimeter Material abtrennen
 
Operatie geslaagd, de bodemplaat er weer los in. Je ziet nog kleine spleetjes. Met een beetje verf zie je dat niet meer. | Und Fertig, die platte wieder lose reingelegt. Mit ein bisschen Farbe kan da nog wass kaschiert werden
http://www.piksov.com/pictures/SAM_3996_s.jpg    
En hier het eindresultaat van nog geen 5 minuten werk. Een heel verschil met voorheen. Uiteindelijk dus toch geen miskoop! | Und hier dass resultat von ganzer 5 minute arbeit! Dass sieht besser aus, im ende doch kein Fehlkauf!