Functiedecoder in stuurstandrijtuig

Februarie 2010: ik heb ondertussen een ander stuurstand rijtuig omgebouwd met de tams fd-r en daarbij een condensator van 100 uF extra ingebouwd. Het schakelen van de frontseinen en sluitseinen gaat hierdoor nu perfect.

Wil je de juiste CV waarden kunnen uitlezen via het programmeerspoor dan MOET railcom UIT staan in CV29 ...

In de stuurstanden van Fleischmann Picollo en van Minitrix zitten een aantal lampjes of leds die al naar gelang de rijrichting van de trein rood of geel branden. Op een analoge baan bepalen 2 diodes welke verlichting gaat branden. Op een digitale baan staat een ander railsignaal, met als gevolg dat de diode truuk dan niet meer werkt. Om toch functionerende verlichting te hebben bij dit soort rijtuigen, moet ook hier een decoder worden ingebouwd. Dit kan dan een decoder zijn zonder motorsturing, een simpele functie decoder volstaat.

Samen met de TRAN DCX32 heb ik ook een TAMS FD-r getest. Op dit moment heb ik nog geen beslissing genomen welke decoder ik ga gebruiken.

Decoder technisch lijkt me de TRAN decoder beter: tijdens het rijden blijft het signaal beeld stabiel: rijdt de trein met de stuurstand voorop, dan zullen alleen de frontseinen branden, de rode sluitseinen blijven uit. Mijn test kandidaat een Fleischmann picollo 8175K is echter een heel licht rijtuig, de stroomvoorziening wil wel eens wegvallen bij contact problemen. De frontverlichting gaat in die gevallen eventjes uit. Als er weer spanning wordt afgenomen dan komt gelijkt het juiste seinbeeld terug.

De TAMS decoder is nogal creatief bij stroomonderbrekingen, soms branden ineens de sluitseinen voor enige seconden, terwijl de trein nog steeds met de stuurstand voorop rijdt.

Ik hoop dat gedrag van de TAMS decoder te voorkomen door de decoder te voorzien van een extra stroombuffer in de vorm van een elco van 470 micro farad (of een grotere waarde als ikdie in kan bouwen)

Voorlopig wint de TAMS decoder het alleen nog op prijs, die is namelijk ongeveer de helft van de prijs van een TRAN functie decoder.

De extra functionaliteit van de TAMS decoder namelijk het uitzenden van het decoder adres van CV1 via railcom gebruik ik niet en blijft dan ook buiten beschouwing

Voor het inbouwen van de decoder heb ik zoals zo vaak dankbaar gebruik gemaakt van de voorbeelden zoals die staan vermeld op de site http://www.1zu160.net/digital/einbaubsp/mtx-steuerwagen.php (deze beschrijving is identiek voor zowel Minitrix als Fleischmann Picollo rijtuigen)

Bij het openen van het rijtuig moet je de nodige voorzichtigheid in acht nemen. Ik ben iets te enthousiast geweest, en heb een aantal klik verbindingen gesloopt. Hierdoor was ik gedwongen om de binneninrichting van het rijtuig vast te lijmen aan het chassis. Dat is gelukkig met een paar kleine druppeltjes lijm zonder meer mogelijk. Van te voren heb ik een aantal foto's gemaakt hoe e.e.a. in elkaar steekt, zodat andere mensen hier hun voordeel mee kunnen doen.

http://www.piksov.com/pictures/SV402423_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SV402426_s.jpg
In de bodem van het rijtuig lopen over de gehele lengte 2 metalen stripjes. Boven de draaistellen zitten openingen in de bodem zodat de sleepcontacten van de wielstellen de stroom kunnen doorgeven aan deze stripjes.
 
Hier is een stripje verwijderd. Goed is nu de opening te zien ter hoogte van draaistellen.
http://www.piksov.com/pictures/SV402425_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SV402424_s.jpg
Prominent in beeld: de laatste intakte klemverbinding die de binneninrichting met de bodem verbindt. Alle andere verbindingen hebben het openen van het rijtuig niet overleeft.
 
Hier wordt de TRAN DCX32 getest
http://www.piksov.com/pictures/SV402427_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SV402430_s.jpg
In plaats van klemmen dan maar een paar hele kleine druppeltjes lijn. Als je voorzichtig bent is er niets aan de hand. Niet vergeten de kortkoppel geleiding te plaatsen voordat je gaat lijmen, die valt namelijk ook onder de binneninrichting!
 
De decoder past makkelijk in het fietsen deel van de stuurstand. De zwarte en blauwe draad waarbij de isolatie voor een deel is verwijderd moeten straks contact gaan maken met de metalen strips. Zie hiervoor de ombouw handleiding op 1zu160.net
http://www.piksov.com/pictures/SV402429_s.jpg    
Draaistellen weer onder het rijtuig, decoder geplaatst in het fietsen deel, de kap kan er weer op!