Wisselaandrijvingen onzichtbaar

Toen in enige jaren geleden begon met de aanleg van mijn huidige modelbaan stond 1 ding vast: ik wilde zo snel mogelijk rijden!

Op mijn modelbaan in Enschede had ik keurig uitsparingen in de grondplaat gemaakt om de wissel aandrijvingen onzichtbaar te maken. Dit had ik bij deze baan niet gedaan.

Nu ik toch wat serieuzer naar het landschapdeel aan het kijken ben gingen me de zichtbare wisselaandrijvingen me steeds meer tegen staan: je kunt de rails heel mooi airbrushen, maar wat doe je dan met de aandrijvingen? Ik kon eigenlijk niets anders verzinnen dan de hele boel alsnog aan te passen.

Nadat ik voldoende moed had verzameld, ben ik begonnen om de rails los te halen waar dat nodig was en heb toen met een decoupeerzaag, schrobzaagje en een fijl bij elk wissel een uitsparing gemaakt waarin de wisselaandrijving kan worden geplaatst.

Tijdens dit proces heb ik onderstaande foto's gemaakt:

http://www.piksov.com/pictures/SV400741_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SV400742_s.jpg
De eerste gaten met een gatenboor.
 
http://www.piksov.com/pictures/SV400743_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SV400745_s.jpg
Hier zijn alle wissels en tussenstukjes al van de plaat verdwenen zodat ze door de werkzaamheden niet zullen beschadigen.
 
De troep even opruimen met een stofzuiger, daarna ziet het er al meteen veel beter uit!
http://www.piksov.com/pictures/SV400747_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SV400748_s.jpg
 
http://www.piksov.com/pictures/SV400744_s.jpg    
Hier doe je het voor: een flinke uitsparing rondom de wisselaandrijving maakt het mogelijk om in de toekomst de wisselaandrijving nog een keer te kunnen wisselen mocht dat ooit nodig zijn.