XPressNet Interface voor DCC

In de oorspronkelijke uitvoering heeft OpenDCC nog geen mogelijkheid om te rijden met een handregelaar. Rangeren is dus moeilijk, zo niet onmogelijk.

Roco brengt sinds een aantal jaren een zogenaamde multimaus op de markt. Dit apparaat wordt via een seriele verbinding gekoppeld aan een Roco versterker. Deze seriele verbinding wordt ook wel XPressNet genoemd en is gebaseerd op RS485. Voor OpenDCC is nu een apart opsteekprintje beschikbaar met een RS485 driver die een standaard seriele poort geschikt maakt voor RS485. Naast de driver kan er ook nog een standaard 12 Volt voeding op het boardje gerealiseerd worden, samen is dit geschikt om een Roco multimaus aan OpenDCC te koppelen.

De software in de OpenDCC centrale is uitgebreid met XPressNet functies en heeft nu ook intern de beschikking over een lok database.

Via een apart stukje configuratie software kun je nu op de PC een lokdatabase samenstellen en doorsturen naar OpenDCC. Daarna kun je de lokdatabase zelfs doorsturen naar je MultiMaus, zodat je makkelijk door alle loks kunt bladeren.

Als laatste is te vermelden dat de multimaus via OpenDCC WEL de echte cv waardes kan lezen, een truukje dat de multimaus met de Roco versterker 10764 NIET kan!

http://www.piksov.com/pictures/SV401840_s.jpg   http://www.piksov.com/pictures/SV401839_s.jpg
Een MultiMaus gekoppeld aan OpenDCC. Loks kiezen op basis van een naam ipv een adres is mogelijk.
 
Hier is het interface printje bovenop de OpenDCC centrale gestoken. De stekker met de rood/zwarte draad voeden het expressnet met 12 Volt.